| Hem | Bilder | Ögonfransförlängning | Bra att veta | Priser | Spraytan | Kontakt |


Ögonfransförlängning är något av det snabbast växande inom skönhetsbranschen just nu. Det blir mer och mer populärt och allt fler kvinnor hittar fördelarna med att göra en förlängning.

Många känner till exempel friheten av att vakna och se målad ut, att slippa för mkt fix på morgonen.

Att kunna göra en snygg och hållbar förlängning är en konst och det krävs både utbildning och många timmars övning för att bli bra. Behandlingen kräver oerhörd koncentration och tid. Det tar ca 1,5-3 timmar för ett proffs att göra ett nytt set. Tiden varierar givetvis och beror dels på hur många fransar kunden har och vilken typ av förlängning som utförs.

Det handlar inte om att alltid applicera de längsta och tjockaste fransarna som många tror, utan att se kundens förutsättningar och arbeta utifrån dem. Därför är utbildning, kunnande och ett gott öga för sitt arbete mycket viktigt för att bli en bra fransstylist.

Givetvis arbetar man så mycket man kan utifrån kundens önskemål. Målet är alltid att kunden ska känna sig vacker och nöjd och få ett så bra och hållbart resultat som möjligt.

Eyemazing Lashes arbetar efter den s.k”singelmetoden”. Denna innebär att man applicerar syntetfransarna en och en på kundens egna fransar.

Dem appliceras alltid minst 1 mm från huden och separeras noggrant för att undvika att de fastnar i varandra, vilket kan leda till smärta, skadade fransar och ett oönskat resultat.

Detta är den mest skonsamma metoden då förlängningen följer de egna fransarnas växtcykel, där en frans lever ca 7-8 veckor. Dvs förlängningen sitter så länge dina egna fransar gör det. Succesivt faller dem av och resultatet blir med tiden glesare. Man tappar ca 2-5 naturliga fransar per öga/dag.Singelfransar

Detta är den vanligaste typen av ögonfransförlängning. Med denna metod appliceras en enstaka lösfrans per varje mogen utvuxen naturlig frans. Man utgår hela tiden efter kundens förutsättningar och önskemål för att skapa den finaste och mest hållbara förlängningen. De separeras noga från varandra och sitter en och en.

Alla fransar finns i olika kurvor, tjocklekar och längder.Mink

Vill poängtera att det är EJ äkta minkhår som används, utan dessa fransar är gjorda av syntet precis som dem ordinare. Det som ger dem dess namn är att dem är utformade som ett minkhårstrå. Dem är lättare i vikt och många kunder anser att dem sitter bättre än dem ordinarie för att dem inte "tynger" på samma sätt. Även detta varierar såklart från kund till kund och är en smaksak. Fransarna skiljer knappt märkbart i utseende.Volymfransar

Detta är det senaste inom ögonfransförlängning. Med volymfransar innebär det att man använder sig av mycket tunnare fransar än vid en vanlig förlängning. Man kan på detta sätt applicera flera stycken utan att det blir för tungt för den naturliga fransen.

Man använder sig av en speciell kunskap och teknik efter en särskild volymfransutbildning. På denna utbildning lär man sig hur man på ett skonsamt sätt kan sätta ihop flera av dessa tunna fransar i ett och samma limfäste. Detta gör att fransarna är ihoplimmade i en och samma botten, men delar sig upptill och ger känslan och utseendet av mer volym.

Dessa "fransknippen" är noga ihopsatta och anpassade för varje enskild naturlig frans och det är lika viktigt att de appliceras och separeras precis som vid en vanlig förlängning. Denna typ av förlängning passar både den som vill ha mycket volym och även för den som har glesare fransar och vill få det att se mer fylligt ut.

Observera att volymfransar INTE är detsamma som flares! Det är extremt viktigt att man har en godkänd utbildning för att utföra denna typ av behandling.Återbesök

Man brukar räkna med att behöva göra återbesök efter ca 3-5 veckor. Detta varierar från gång till gång. De flesta kommer en gång i månaden.

Vid ett återbesök går man igenom förlängningen och ser hur allt sitter. Sedan fyller man på med fransar där egna nya växt ut, för att få ett fullt resultat på nytt. Ett återbesök tar normalt sett 1-1,5 timme.


Quickfix

Med quickfix menas en snabbare påfyllning än vid ett längre återbesök. Samtliga quickfixs är på 30 min och passar om man känner att man bara behöver fylla på lite grann.


Skötsel

Skötsel av sin förlängning är jätteviktigt för att resultatet ska hålla så länge som möjligt. Redskap samt information och skötselråd om detta får du i samband med behandlingen. Hållbarheten varierar beroende på dina egna fransars växtcykel och kvalité, det kan därför variera från gång till gång och från person till person. För längsta möjliga hållbarhet gäller det att följa skötselråden din franstekniker ger dig.Extra effekter 

Ibland kan det vara kul att göra något utöver det vanliga. Att lägga till en eller flera nyanser i förlängningen kan ge dina ögon ett helt annat djup och framhäva dem ännu bättre. En del vill bara lägga till några enstaka färgade fransar, medans andra vill ha en större effekt och ha många.

Förlängning med enstaka glitterfransar i ytterkant. Silverglitter visas på bilden.
 

Kan erbjuda färgade fransar i tio olika kulörer, samt glittriga fransar i olika färger. Be om att få se dem olika alternativen och fråga vad som passar just dig.

Förlängning med färg, blå och lila visas på bilden

Eyemazing Lashes arbetar endast med professionella europeiska och CE märkta produkter.


Observera att Eyemazing Lashes behandlingar endast är till för personer över 18 år.

Varmt välkommen!